maanantai 30. syyskuuta 2013

Kansallisteatteri: Metsäjätti (28.9.2013)Kuva: Tekla Pohjolainen

Mikä? - Miika Nousiaisen romaaniin perustuva Metsäjätti. Sovitus ja ohjaus Aleksis Meaney.

Kuka tai ketkä? - Kansallisteatteri

Miten? - Metsäjätti kertoo vajaan 3000 asukkaan kokoisesta Törmälästä, 80-luvusta, metallimusiikista ja pojista, joista kasvoi tämän kaiken sekamelskan keskellä miehiä. Janne (Jani Karvinen) työskentelee Metsäjätin tehtaalla duunarina, Pasi (Heikki Pitkänen) taas luo uraa Metsäjätin johdossa. Yhtiön taloudelliset paineet pakottavat sulkemaan Törmälän tehtaan, ja sanansaattajaksi pestataan Pasi, joka palaa kotikonnuilleen vuosien jälkeen.

Mikä onnistui? - Näyttelijät taituroivat lukuisissa rooleissaan kepeästi ja varmasti. Jani Karvinen näyttelee duunarin roolinsa rennosti ja ihailtavan rehellisesti, Heikki Pitkänen on vakuuttava uratykki ja Pirjo Määttä kaksoisroolissaan sopivan tiukkis.
Nuoren ohjaajan, Aleksis Meaneyn, kädenjäljen tunnistaa. Meaney on ohjannut taiten sujuvan ja hyvin rytmitetyn komedian. Myös symboliikka istuu helposti lähestyttävään komediaan sujuvasti.
Katri Renton lavastus on toimiva ja moneen eri tilaan muuntautuva.
Tuntuu että esityksen kaikki palaset loksahtavat kohdalleen!

Mikä taas ei? - Esityksen tehokasta alkua seuraava suvantovaihe tuntuu kestävän läpi ensimmäisen puoliajan. Tehokkaiden leikkausten ja rytmin jälkeen katsoja tipahtaa liian rajusti laahaavaan rytmiin, jossa on näyttelijöillä kannattelemista.

Mitä jäi käteen? - Hyvä fiilis jäi esityksestä! Willensaunassa näkee lähes poikkeuksetta hyviä ja toimivia esityksiä. Ehkä tilassa on jotakin taikaa? Odotan innolla näkeväni Kuningas kuolee- ja Tarina rakkaudesta ja pimeydestä -esitykset!

Miete/ajatus/kysymys? - Oivaa teatteria miehiltä miehille.

Tähdet? - Neljä tähteä.

Esityksen omat sivut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti