lauantai 5. lokakuuta 2013

Helsingin Kaupunginteatteri: Ai-jai-jai! (5.10.2013)

Kuva: Taskuteatteri Mimic

Mikä? - Taskuteatteri Mimicin vierailuesitys Helsingin Kaupunginteatterin pienen näyttämön lämpiössä, Ai-jai-jai!

Kuka tai ketkä? - Helsingin Kaupunginteatteri ja Taskuteatteri Mimic.

Miten? - Usva Kärnän ja Alexey Vasilchenkon muodostaman Taskuteatteri Mimicin Ai-jai-jai! on suunnattu maailman tärkeimmille ihmiselle, ja vähän myös niille ei-niin-tärkeille. Klovneriaa hyödyntävä, lähes sanaton esitys, ei vaadi katsojaltaan minkään kielen täydellistä osaamista.

Mikä onnistui? - Kärnä ja Vasilchenko ovat fyysisiä näyttelijöitä, joiden liikekieltä ei voi kuin ihailla. Varsinkin Vasilchenkon fyysinen ilmaisu hakee vertaistaan.
Esiintyjät taitavat myös komiikan ja rytmityksen. Hauskimmillaan esitys on erilaisissa kilpailutilanteissa, joissa näyttelijät pääsevät mittelöimään mm. ilmapallon omistajuudesta tai lentokoneiden suuruudesta. Huumorin takaa on luettavissa myös oikeita aiheita kuten toisten kunnioittamista ja hyväksymistä. Aikuiskatsojana on mukavaa myös nähdä kuinka lapsiyleisöä kuunnellaan ja lasten kommentteihin reagoidaan.

Mikä taas ei? - Ulkopuolisen ohjaajan puuttuminen näkyy esityksestä: toisinaan numerot jäävät junnaamaan paikalleen ja esitys tuntuu hivenen pitkitetyltä. Esityksen kesto olisi aivan hyvin voinut olla 30 minuuttia, jolloin toiminta olisi jakautunut tasaisemmin ja numeroihin olisi voitu tarttua hieman ripeämmin.

Mitä jäi käteen? - On varsin mukavaa nähdä uudenlainen lastenteatteriesitys, joka rikkoo kielimuurejakin.

Miete/ajatus/kysymys? - HKT:n pienen näyttämön lämpiö sopii tämänkaltaisille lastenteatteriesityksille äärimmäisen hyvin.

Tähdet? - Kolme ja puoli.

Esityksen omat sivut
Traileri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti