sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Lahden Kaupunginteatteri: Kissa kuumalla katolla (16.10.2013)


Kuva: Lauri Rotko

Mikä? - Tennessee Williamsin klassikkoon perustuva Kissa kuumalla katolla. Ohjaus Hilkka-Liisa Iivanainen.

Kuka tai ketkä? - Lahden Kaupunginteatteri

Miten? - Tennessee Williamsin klassikko Kissa kuumalla katolla on saanut tuoreen tulkinnan Lahden Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä.

Mikä onnistui? - Pääosin nuorten suunnittelijoiden valmistama esitys nousee yhdeksi vuoden mielenkiintoisimmista klassikkotulkinnoista. Positiivista on myös että tämänkaltainen esitys nähdään muualla kuin pääkaupunkiseudulla.
Hilkka-Liisa Iivanaisen ohjaus pölyttää onnistuneesti klassikkoa, ja tuo toimivasti teoksen tähän päivään. En ole aikaisemmin nähnyt Iivanaisen töitä, mutta luulenpa, että tulen tulevaisuudessa seuraamaan hänen töitään laajemmaltikin.
Esityksen näyttelijäntyö on tasaisen varmaa. Elsa Saisio ja Tapani Kalliomäki ovat tasavertainen pari, jotka kannattelevat esitystä intensiivisellä ja monisyisellä ilmaisullaan. Sivurooleista mieleen jäävät Liisa Loponen ja Maiju Saarinen, jotka näyttelevät ihailtavan lempeästi.
Esityksen komeasta visuaalisesta suunnittelusta on vastannut Jenni Kääriäinen. Kääriäisen lavastus ja valosuunnittelu uudistaa rohkealla teatterin kovin perinteistä visuaalista ilmaisua.

Mikä taas ei? - Paikoitellen esityksen rytmi tuntui laahaavan turhankin pitkään paikallaan - luulen että tämä johtuu klassikkotekstistä. Tilaa ja ilmaa jokainen esitys tarvitsee, mutta joskus sitä on ripoteltu esityksiin liikaa.

Mitä jäi käteen? - Vihdoinkin mielenkiintoinen ja perusteltu klassikkotulkinta.

Miete/ajatus/kysymys? - Lisää nuoria tekijöitä maakuntateattereihin!

Tähdet? - Rohkeasta klassikkotulkinnasta kolme ja puoli tähteä.

Esityksen omat sivut
Traileri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti