tiistai 5. marraskuuta 2013

Tampereen Työväen Teatteri: Kulkuri (25.10.2013)


Kuva: Terho Aalto

Mikä? - Maailman suosituimmasta koomikosta, Charlie Chaplinista, kertova draamakomedia Kulkuri.

Kuka tai ketkä? - Tampereen Työväen Teatteri.

Miten? - Riku Suokkaan ja Heikki Syrjän kynästä syntynyt Kulkuri kuvaa Charlie Chaplinin uran kahdessa tunnissa - aikamoinen työ, sanoisin! Kulkurissa näyttämöllä nähdään otteita Chaplinin tunnetuimmista slapstick-numeroista, mutta myös vilahduksia Chaplinin yksityiselämään.

Mikä onnistui? - Kulkurin onnistumiset rajoittuvat ikävä kyllä visuaaliseen ilmeeseen.
TTT:n vakituiseen henkilökuntaan kuuluva Hannu Lindholm on suunnitellut kerrassaan upean lavastuksen, joka hyödyntää koko TTT:n suurta näyttämöä taitavasti.

Mikä taas ei? - Minun täytyy ensitöikseni todeta, että Kulkuri on heikoin esitys, jonka olen TTT:llä ikinä nähnyt. Äärimmäisen ontto käsikirjoitus ja kökkömäisesti ohjattu esitys ei hyvistä lähtökohdistaankaan selviydy kunnialla maaliin. Esityksen rytmi on käsittämättömän nopea: tuntuu siltä kuin käsikirjoittajat olisivat halunneet tunkea kaiken mahdollisen mitä ovat Chaplinista löytäneet. Selkeämpi rajaus dramaturgiaa luodessa olisi ollut paikallaan.

Mitä jäi käteen? - Esityksestä ei jäänyt minulle oikein mitään konkreettista käteen.

Miete/ajatus/kysymys? - Elämänkertanäytelmät ovat vaikeita.

Tähdet? - Yksi tähti.

Esityksen omat sivut
Traileri

1 kommentti:

  1. Jollet ole vielä käynyt katsomassa Svenska Teaternin Chaplin-näytelmää niin suosittelen lämpimästi, hyvin erilainen ja kaikesta päätellen huomattavasti onnistuneempi tulkinta mestarin elämästä. Sitä en tosin osaa sanoa, miten homma toimii teatterin päänäyttämöllä, koska näin esityksen huomattavasti pienemmässä Amoksessa.

    VastaaPoista