sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Lahden Kaupunginteatteri: Valkoinen (9.11.2013)


Kuva: Janne Karvinen

Mikä? - Andy Manleyn kirjoittama Valkoinen.

Kuka tai ketkä? - Lahden Kaupunginteatteri

Miten? - Valkoinen on Andy Manleyn kirjoittama perheen pienimmille suunnattu viehättävä esitys, jonka näin ensimmäistä kertaa alkusyksystä Teatterikesässä Svenska Teaternin esittämänä - ruotsiksi. Vaikkei esityksessä hirvittävästi puhutakaan, oli kivaa nähdä esitys nyt ihan vain suomeksi.
Trasselin ja Pumpulin hyvin rutiininomainen päivä heidän omassa pienessä valkoisessa maailmassaan lähtee käyntiin mukavan leppoisasti. Yhtäkkiä siistiin maailmaan tupsahtaa punainen muna, joka pistää Trasselin ja Pumpulin rutiinit ihan vallan sekaisin. Mikä nyt neuvoksi?

Mikä onnistui? - Parasta, siis ihan ykköstä, tässä koko esityksessä on Andy Manleyn yksinkertaisuudessaan nerokas idea ja teksti. Idea rakentuu selkeiden rutiinien ympärille, jota pienempienkin katsojien on helppo seurata. Esitys on kestoltaan riittävän lyhyt (40 minuuttia), joten pienimmätkin jaksavat katsoa esityksen vallan hyvin.
Maarit Pyökärin ohjaama ja visualisoima esitys liikkuu tasaisen varmasti eteenpäin. Jori Halttunen ja Jari-Pekka Rautiainen ovat hurmaava duo, jotka vievät tarinaa rennosti ja spontaanin oloisesti eteenpäin.

Mikä taas ei? - Pyökärin ohjaus olisi mielestäni voinut tiukemminkin noudattaa rutiineja, ja näin ollen esitys olisi ollut jopa hivenen tyylitellympi ja koreografimaisempi. Nyt esityksen muoto on varsin väljä, mutta mielestäni tiukempi muoto olisi sopinut tämänkaltaiselle esitykselle vieläkin paremmin.

Mitä jäi käteen? - Varsin viihdyttävä esitys.

Miete/ajatus/kysymys? - Vihdoinkin tuoretta lastenteatteria!

Tähdet - Perusvarmasta esityksestä kolme tähteä ja plussa päälle!

Esityksen omat sivut
Traileri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti