sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Rudolf Steiner-koulu: Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset (1.11.2013)


Kuva: Helsingin Rudolf Steiner-koulu

Mikä? - Sinikka ja Tiina Nopolan Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset

Kuka tai ketkä? - Helsingin Rudolf Steiner-koulun 12 A -luokka.

Miten? - Sinikka ja Tiina Nopolan luoma parivaljakko Heinähattu ja Vilttitossu nousevat kotimaisille näyttämöille tuon tuosta. Selkeät hahmot, hillitön huumori ja hupsut sattumukset viihdyttävät. Tällä kertaa Kattilakosken perhe suuntaa kesälomalle Hannan vuokraamalle kesähuvilalle. Odotukset ovat huvilan suhteen korkealla, mutta pieneksi pettymykseksi Kattilakosken perhe majoittuukin halvahkoon rötisköön. Naapurissa asustelee kuitenkin mielenkiintoisia taiteilijoita, joihin Hanna haluaa tutustua. Heinähatun ja Vilttitossun mielestä taiteilijoissa on kuitenkin jotakin tuttua, ja niinpä tytöt päättävätkin lähteä selvittämään mitä taiteilijat ovatkaan miehiään.

Mikä onnistui? - Näyttelijöistä on aistittavissa leppoisa energia ja hyvä fiilis, joka tarttuu myös yleisöön. On kiva nähdä esiintyjiä, jotka selvästi nauttivat esiintymisestä!
Mandi Vermilän ohjaus hyödyntää koulun salin mahdollisuuksia hyvin. Salia käytetään esimerkillisesti, ja erilaiset tilat rakennetaan näyttämöllä pienin ja selkein elementein. Pyykkinarut olivat varsin kiva keksintö!

Mikä taas ei? - Esityksen rytmitys on tasapaksu. Suuremmat rytmilliset vaihtelut olisivat tuoneet esitykseen vieläkin herkullisempia kohtauksia.

Mitä jäi käteen? - Hyvä ja iloinen fiilis esiintyjien puolesta.

Miete/ajatus/kysymys? - Esimerkillistä toimintaa Helsingin Rudolf Steiner-koululta. Kouluihin enemmänkin omia teatterituotantoja!

Esityksen omat sivut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti