torstai 23. tammikuuta 2014

Espoon Kaupunginteatteri: Ottaa sydämestä, Seela Sella! (19.11.2013)


Kuva: Johnny Korkman

Mikä? - Leena Tammisen käsikirjoittama Ottaa sydämestä, Seela Sella!

Kuka tai ketkä? - Vierailuesitys Espoon Kaupunginteatterin Louhisalissa.

Miten? - Nykypäivän terveydenhuoltoa kevyesti sivaltava esitys on jatkoa legendaarisen Seela Sellan sooloesitysten sarjalle. Tällä kertaa mukana on myös vastanäyttelijä, kun nuori Arttu Kapulainen tyypittelee yhdessä Sellan kanssa suomalaisen terveydenhuoltojärjestelmän kipupisteitä.

Mikä onnistui? - Esityksen tyylilaji on hyvin kabareemainen, ja puhekohtaukset ja pienet musiikkinumerot vievät esitystä sujuvasti eteenpäin. Hivenen verkkainen ja ulospanoltaan kevyt esitys on selkeästi suunnattu vanhemmalle teatteripolvelle, ja uskonkin, että esitys vetoaa heihin kaikista eniten.

Mikä taas ei? - Kaikenkaikkiaan esitys jää minulle kovin mitättömäksi ja turhaksi: Seela Sellan kaltainen legenda olisi mielestäni ansainnut vieläkin upeamman esityksen! Nyt on vaivuttu mielestäni liian syvälle suomalaisuuden synkkiin vesiin, ja rakennettu vain "ihan kiva" -esitys. Leena Tammisen käsikirjoitus on hieman peloton, eikä kaikki piikit tunnu tulevan tekstistä tai Kari Paukkusen ohjauksesta läpi. Esitys voisi tuntua siis enemmän, sillä nyt esityksen tulkinta on lähinnä pientä mummomaista päälaelle taputtelua.

Mitä jäi käteen? - Haluan uskoa, että Sellassa on vielä sen verran potkua, että hän ansaitsisi räväkämmän esityksen!

Miete/ajatus/kysymys? - Vaikkei itse esitys ottanut minua sydämestä, niin Sella varasti jälleen sydämeni.

Tähdet - Vaikka esitys olikin hieman kehno, niin täytyy antaa ehkä Suomen karismaattisimmalle ja ihastuttavimmalle näyttelijättärelle Seela Sellalle kolme tähteä.

Esityksen omat sivut (Esitys vierailee tänä keväänä mm. Lahden Kaupunginteatterissa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti