tiistai 4. helmikuuta 2014

Helsingin Kaupunginteatteri: Tontut suutareina (03.12.2013)

Kuva: Helsingin Kaupunginteatteri

Mikä? - Mike Kennyn klassikoksi muodostunut Tontut suutareina

Kuka tai ketkä? - Helsingin Kaupunginteatteri, pienen näyttämön lämpiö. Ohjaus Milko Lehto

Miten? - Milko Lehdon ohjaama Tontut suutareina on saanut ensi-iltansa vuonna 2002, mutta suosittu esitys kokee uuden tulemisen joka joulu HKT:n pienen näyttämön lämpiöön. Kyseessä on pieni ja sympaattinen tarina vanhenevasta suutaripariskunnasta, jonka elämää hämmentämään saapuvat kaksi veijaritonttua. Tonttujen yölliset seikkailut suutareiden kotona pistävät pariskunnan ihmettelemään, ja uskomaankin joulun taikaan.

Mikä onnistui? - Mike Kellyn näytelmä on sympaattinen ja täydellisesti jouluun aikaan sijoittuva satu. On myös hienoa, kuinka joulun aikaan voidaan palata teatterin alkujuurille, tilaan, jossa yleisö ja teatterintekijät kohtavaat intiimillä, lämpiönäyttämöllä.

Mikä taas ei? - Esityksen näyttelijäntyö tuntuu jotenkin äärimmäisen uuvuttavalta. Markku Huhtamo ja Marjut Toivanen ovat kyllä sympaattisen oloinen suutaripariskunta, mutta jotta esitys pysyisi mielenkiintoisena, olisi mielestäni toimivampaa jos juuri tämänkaltaisen esityksen näyttelijäntyö olisi energistä ja jotenkin, en minä tiedä, voimakasta. Lapsikatsojille suunnatuista produktioista on yleensä hirvittävästi aamupäivän näytäntöjä, joten tämäkin vaikuttanee asiaan; näyttelijällä täytyy olla tietty viretila jo heti aamusta lähtien.
Samuli Laihon musiikki tuntuu hieman päälleliimatulta ja alleviivaavalta - uskoisin, että teos olisi toiminut paremmin ilman laulunumeroitakin.

Mitä jäi käteen? - Vaikka esityksestä onkin muodostunut klassikko, ja se on pyörinyt ohjelmistossa jo yli kymmenen vuotta, voisi sitä silti päivittää tähän aikaan sopivaksi.

Miete/ajatus/kysymys? - Laatua lastenteatteriin.

Tähdet - Kaksi tähteä.

Esityksen omat sivut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti