lauantai 8. maaliskuuta 2014

Kokkolan Kaupunginteatteri: Dorian Grayn muotokuva (14.2.2014)


Kuva: Kokkolan Kaupunginteatteri

Mikä? - Oscar Wilden ja Tuomas Timosen Dorian Grayn muotokuva.

Kuka tai ketkä? - Kokkolan Kaupunginteatterin vierailu kulttuuritehdas Korjaamolla. Ohjaus Sini Pesonen.

Miten? - Oscar Wilden klassikkoon perustuva Dorian Grayn muotokuva kertoo nimensä mukaisesti mieheksi yllättävän kauniin, hivenen naiivinkin Dorian Graysta (Pia Andersson). Grayn ystävä Basil Hallward (Sini Hukkanen) maalaa Graysta kauniin muotokuvan, josta Gray ei kuitenkaan pidä. Hän toivoo, että muotokuva muuttuisi entistä rumemmaksi ja vanhemmaksi, ja että hän itse pystyisi säilymään kauniina ja lapsenkasvoisena nuorena miehenä.

Mikä onnistui? - Kokkolan Kaupunginteatterin johtajan Sini Pesosen ohjaus on raikas ja selkeä, mutta samalla monisyinen. Tuomas Timosen sovitus puhekielisine vivahteineen on sekin selkeää, jota Pesosen ohjaus rytmittää erinomaisesti.
Näyttelijät ovat myös erinomaisia. Pia Andersson Dorian Grayna on kaikesta tapahtuneesta huolimatta todella lutuinen, jonka eteen katsojakin voisi tehdä mitä vaan. Miili Matikaista näissä vierailuesityksissä paikannut Milla Kangas on kaunis ja hämmennyksessään sympaattinen Sibyl Vane. Sini Hukkanen näyttelee miesroolinsa sortumatta kliseisiin, Seppo Merviän lordi Henry Votton on karismaattinen dandy ja Mikko Virtasen roolityypittelyt ovat tarkkoja.
Veli-Matti Erstan valo- ja äänisuunnittelu on äärimmäisen onnistunut. Korjaamon Kulmasaliin on pystytty rakentamaan kokonainen Dorian Grayn maailma uskottavasti ja aidosti. Kulttiklassikko kohtaa nykyajan, ja sehän kuulostaa ja näyttää juuri erinomaiselta.

Mikä taas ei? - Toisella puoliajalla oli havaittavissa pientä hapuilua, eikä toteutus ollut niinkään tasainen ja varma kuin ensimmäisellä puoliajalla.

Mitä jäi käteen? - Raikas esitys, hyvä fiilis.

Miete/ajatus/kysymys? - Ihan mahtavaa nähdä rohkeaa teatteria, jota tuodaan maakunnasta pääkaupunkiseudulle! Kokkola rokkaa!

Tähdet - Neljä tähteä ja plussa päälle.

Esityksen omat sivut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti